زنگ هشدار در تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان، سه جمهوری آسیای مرکزی که با افغانستان مرز مشترک دارند به صدا در آمده است. اعضای تاجیک طالبان درحال قدرت گرفتن در افغانستان هستند و در شمال این کشور ویرانی ایجاد میکنند.
نشریه هندی "سنتینل آسام"، تجدید حیات طالبان در افغانستان علاوه بر دولت افغانستان، برای دولت روسیه نیز چالش بزرگی است که مدتها آسیای مرکزی را حیاط خلوت خود میدانست.
تا جایی که مسکو توان رزمی نظامی خود در تاجیکستان را تقویت کرده و به رهبران در دوشنبه در مورد خطر داعش هشدار داده است.
تسخیر منطقه شمالی افغانستان توسط طالبان، روسیه را بر آن داشت تا سطح نظامی خود را در مرزهای با افغانستان به میزان قابل توجهی افزایش دهد.
دولت روسیه برای نشان دادن قدرت نظامی خود رزمایش های نظامی مشترکی را برگزار میکند که بیش از هزار سرباز روس به همراه سربازان ازبک و تاجیک در آن شرکت خواهند کرد.
رزمایش ۵ تا ۱۰ ماه اوت (۱۹-۱۴ اسد) روسیه در میان انتشار گزارشهایی انجام میشود که نشان میدهد گروه طالبان کنترل منطقه نزدیک به مرز تاجیکستان را به شبه نظامیان تاجیک واگذار کردهاند.
بر اساس گزارش تارنمای "گاندهارا (کندهار)"، طالبان این جنگجویان با عنوان"طالبان تاجیک" را برای دفاع از ولسوالی های تصرف شده در افغانستان مستقر کردهاند.
فوزیه کوفی یکی از اعضای تیم مذاکره کننده صلح دولت افغانستان گفته که این طالبان در مناطق شمالی افغانستان ویرانی ایجاد خواهند کرد.
طالبان تاجیک اساسا گروهی از شبه نظامیان تاجیکستان هستند که همراه با طالبان در منطقه شمالی افغانستان جنگیدهاند. گروه ۲۰۰ نفری شبه نظامیان تاجیکستانی طرفدار طالبان، در حال حاضر مناطقی را در امتداد مرز افغانستان و تاجیکستان تحت کنترل دارند.
اخیرا چین هشدار داده بود که افغانستان به مرکزی برای گروه مسلح اویغور تحت حمایت القاعده و جنبش اسلامی ترکستان شرقی، یک گروه جدایی طلب که در منطقه بیثبات سین کیانگ شورش به راه انداخته، تبدیل خواهد شد.
طالبان در هفتههای اخیر حملات خود را به مناطق مختلف افغانستان با هدف خارج کردن آنها از کنترل نیروهای امنیتی دولتی افزایش داده است.
این درحالی است که تنها چند هفته به خروج کامل نیروهای خارجی از افغانستان باقی مانده است.
مارک مایلی رییس ستاد مشترک ارتش امریکا پیش از این اعلام کرده بود که گروه طالبان اکنون حدود نیمی از ۴۱۹ مرکز ناحیه در افغانستان را کنترل میکند.
وی افزود: با پیشروی طالبان، نیروهای افغان درحال تحکیم مواضع خود برای محافظت از مراکز اصلی جمعیتی از جمله کابل پایتخت افغانستان هستند.
آمریکا ماه گذشته بخش مهمی از نیروها و سربازان خود را از پایگاه نظامی بگرام خارج کرد. اما گفته شد حدود ۶۰۰ سرباز امریکایی همچنان در افغانستان حضور دارند تا از سفارت این کشور در خاک افغانستان محفاظت کنند.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/23318
تگ ها: